Blå Mandag

Blå Mandag bliver ofte fejret på Dyrehavs Bakken. De dage hvor der kommer flest unge fra Helsingør, kommer SSP også, så I kan få en tryg og festlig dag.

I samarbejde med politiet planlægger vi, hvilke Blå Mandage vi vil være på Bakken. Det vil typisk være mandag efter Store Bededag og Kr. Himmelfartsdag.

Vi har nogle gode råd til jer, da vi efterhånden har været til mange sjove Blå Mandage.

Gode råd fra SSP

  • Husk at fortælle dine forældre om, hvad I skal lave på dagen og sørg for at have jeres telefon med, så I kan ringe til jeres forældre eller andre, hvis I har lyst eller behov for det.
  • Husk at lave fælles mødesteder og tidspunkter, så I kan finde hinanden igen.
  • Det er smart at have en telefonliste på papir med, så du har alle de telefonnumre som du skal bruge også hvis din telefon forsvinder eller går i stykker.
  • Tag kun de penge med, som du har tænkt dig at bruge på denne dag og gem dem et sikkert sted, til du skal bruge dem.
  • Gå altid sammen nogle stykker og pas godt på hinanden, så der ikke er nogen der går alene, det er da også kedeligt!
  • Blå Mandag er ikke en god dag at drikke alkohol, da du hurtigt kan miste overblikket og der kan opstå nogle ”dumme” situationer.

Vi ses nok derude til en sjov og festlig dag ;-)

Blå Mandag handler i sin enkelthed om synlighed, være behjælpelig og virke som "buffer" når der opstår konflikter og få "sendt" egne unge videre eller helt væk fra området.
Samarbejdet på Bakken mellem medarbejdere fra andre kommuner, Lyngby Politi og de frivillige repræsentanter fra Natteravnene fungerer godt. Erfaringerne har vist, at det er rigtigt, vi er på Bakken eller i andre miljøer, hvor de unge færdes denne dag.