Graffiti

Graffiti er en udtryksform mennesker har brugt i tusinder af år, til at formidle tanker, religiøse og politiske budskaber.

Unge fra specielt skatermiljøet betragter graffiti som en kultur og stilart, der kan spænde fra store smukke kunstværker/ pieces til tags på alt med en skrivebar overflade, huse, murer, toge, busser osv. Graffitien kan være til stor gene for skoler, institutioner og andre offentlige bygninger, for det koster mange penge at fjerne igen.

Med mindre du har fået lov til at male graffiti eller andet på udvalgte steder, er det ulovligt og straffes efter hærværkslovgivningen. Er du under 15 år og pågribes i at male graffiti, kan du få en bøde og et erstatningskrav for at dække de økonomiske omkostninger, der er forårsaget . Beløbene kan være rigtigt store og kan ikke blive eftergivet. Hvis I er flere, der pågribes på stedet, kan I hæfte solidarisk, selvom det kun er en eller to af jer, der har malet/tegnet graffitien!

For at forebygge graffiti har de fleste steder videoovervågning. Politiet og DSB har oprettet en database med fotos af ”værkerne” og malerne, mens de er i gang.