Unge i udsatte positioner og miljøer, kommer ofte fra trænge kår og har derfor ikke mange muligheder for at føle sig uforstyrret sammen med deres venner i eget hjem. Samtidig er økonomien omkring dem ikke stor.
Derfor opholder disse unge sig i højere grad på offentlige arealer, i bybilledet og i bebyggelse, der står tomt eller sjældent er i brug. Det er dét der menes med en "gadeorienteret livstil."
Denne gruppe af unge indgår som regel ikke i eksisterende positive fællesskaber og har enten ikke lært, er ikke velkomne eller kan ikke begå sig i andre end deres egen snævre kreds. Det betyder at de ofte ses i fællesskaber, som kan betegnes som parallelle fra et almindeligt ungdomsliv.
Unge i sådanne positioner er typisk forankret i værdier og samfundsforståelser, der adskiller sig fra flertallet. Dette betyder, at de ofte oplever sig selv udenfor og som perifere deltagere i andre fællesskaber.
Disse unge har tit en asocial adfærd og kan være utryghedsskabende. De er ofte risikovillige, mere voldsparate og kriminalitetstruede.
For at kunne arbejde med unge med en gadeorienteret livsstil samarbejder vi med mange forskellige samarbejdspartnere, f.eks. skoler, Familierådgivningen, boligområderne og politiet, men ikke mindst med de unge selv og deres forældre.