Med fritidsjobindsatsen i SSP får unge i udsatte positioner i alderen 13-17 år en håndholdt, individuel støtte, hvor de tilbydes hjælp til jobsøgning samt til at skrive ansøgninger og CV.
Det overordnede formål er at styrke de unges muligheder for, at de kommer i uddannelse og beskæftigelse.
Unges erfaring med at indgå i erhvervslivet har en stor kriminalitetsforebyggende effekt. Unge i fritidsjob får gennem deres arbejdsopgaver indblik i og en forståelse for, hvordan samfundet hænger sammen. De oplever sig selv, som en medspiller med et ansvar, de forventes at udfylde.
De unges personlige relation til lokale virksomheder og organisationer giver dem mulighed for at afprøve og vise, hvad de kan. Det betyder, at erhvervslivet omkring de unge også får øje for de unge som individer, hvilket igen åbner døre til større netværk, kendskab til nye arbejdsfunktioner og arbejdsområder.
Fritidsjobsindsatsen er et samarbejde mellem Boliggårdens boligsociale helhedsplaner i Vapnagård, Nøjsomhed, Nordvest, SSP værestedet CUBE, offentlige institutioner og erhvervslivet.
Fritidsjob, som en kriminalpræventiv indsats, har vist sig at have en positiv indflydelse på hele familien, da de gennem indsatsen får øget kendskabet til arbejdsmarkedet og dermed ser nye karriereveje for deres børn. I nogle tilfælde ser de også nye muligheder for deres egen jobsøgning.
Særligt for forældre, der er nye i Danmark, giver fritidsjobindsatser ny tro på fremtiden for deres børn, både dem som er i fritidsjobindsats og søskende.
Ofte baner de unges fritidsjob vejen for søskende, så flere i familien kommer i fritidsjob. Indsatserne giver øget trivsel i familierne, når de unge er i job og dermed udvikler mere ansvarlighed og modenhed og hjælper mere til hjemme.